Öne Çıkan Yayın

kelime videoları

https://www.youtube.com/channel/UC91Wrsi_25Ts3280rX8CLDw                                               ...

22 Haziran 2017 Perşembe

YÖKDİL Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyım?

         Her şeyden önce belirtmek isteriz ki İngilizce, bir iki ay gibi kısa bir zaman diliminde öğrenilecek bir şey değildir. İngilizceyi öğrenmek bir zaman ve birikim gerektirir. Sınava ilk girişinizde alacağınız puanlar motivasyonunuzu etkilemesin.  Çünkü biliyorsunuz ki motivasyon verimli ders çalışmayı etkileyen en önemli olgulardan biridir. Bunun için hedeflerimizi bilmeli, kendimizi psikolojik olarak bu duruma hazırlamalıyız ve en önemlisi düzenli ve disiplinli olarak ingilizce çalışmamızı sürekli  ve alışkanlık haline getirmeliyiz.

       İngilizceye yeni başlayanlar ya da uzun süre İngilizceyle ilgilenmemiş olan adaylar uzun soluklu bir çalışmayı göze almalıdırlar. Bu grupta İngilizceye sıfırdan başlanır. En temel bilgiler, gramer yapıları, kelime çalışmaları ve temel collacation (tanzim) çalışmaları gerçekleştirilir. Açıkça söylemek gerekirse bu grupta adaylar bir sonraki seviyede alacağı İngilizce eğitimi için hazırlanmaktadır.


   Bildiğiniz gibi YÖKDİL; Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri olarak 3 farklı alana ayrılmaktadır. Gireceğiniz alana göre seçtiğiniz YÖKDİL Hazırlık grubunda temel gramer bilgisinden başlayarak, detaylı soru tipi analizleri, soruların çözüm yolları gibi YÖKDİL’e eksiksiz hazırlanmanızı sağlayacak tüm çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Ayrıca bu grupta alana özgü okuma, çeviri, kelime ve collacation çalışmaları da yapılmaktadır.
Daha önce YÖKDİL’e girip belirli bir puan almışsanız ve puanınızı yükseltmek istiyorsanız YÖKDİL Hazırlık ve Temel Akademik Çeviri gruplarına birlikte katılarak bu sınava eksiksiz hazırlanabilirsiniz.

     Hem YDS hem de YÖKDİL okuduğunu anlamaya dayalı sınavlardır ve bu yönde çalışmalar gerçekleştirerek bu sınavlardan iyi puanlar almak hayal değildir. Temel Akademik Çeviri çalışmaları adaylara sıfırdan akademik düzeyde çeviri yeteneği kazandıracaktır. Cümle düzeyinden başlayarak çeviri yapmanın inceliklerini öğrenirken aynı zamanda kelime ve collacation bilgilerini geliştirmek gerekecektir. Bu grubun adaylara en büyük avantajı YÖKDİL ve YDS’de okuma anlama sorularında daha başarılı olmayı sağlamasıdır. Ayrıca Temel Akademik Çeviri Grubu adayların sınavda hızlanarak zamanı daha etkili kullanmalarını sağlar.
YÖKDİL sınavına hazırlanmak istiyorsanız geç kalmadan seviyenize uygun olarak siz de eksiksiz hazırlanabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts